Dakos, a paradicsomos-„fetás” toast

Sike Betti | 2023.08.06.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon

Ha elkészítetted a mandulafetát (vagy esetleg marinált tofuból készítettél növényi fetát), akkor mindenképpen próbáld ki ezt a görög előételt is! Akár reggelire is kitűnő, laktató hedonista fogás! 😍

Ami az olaszoknál a bruschetta, az a görögöknél a dakos! Ez a könnyen elkészíthető előétel egy friss paradicsomokkal megpakolt kétszersült, amely hagyományosan fetával, az én esetemben mandulafetával vagy marinált tofu-fetával van megszórva. A mezét zöldfűszerek, olajbogyó és néhány kapribogyó teszi teljessé.

Hozzávalók

  • néhány szelet teljes kiőrlésű rozskenyér
  • 5-6 nagy érett paradicsom
  • egy kevés mandulafeta vagy marinált tofu
  • néhány szem kapribogyó
  • friss vagy szárított kapor
  • szárított oregánó
  • só, bors

Elkészítés

  1. Pirítsd meg a rozskenyér-szeleteket.
  2. Vágd apróra a paradicsomokat, majd halmozd őket a kenyérszeletekre.
  3. Morzsold a vegán fetát a paradicsomos kenyér tetejére és szórd meg alaposan zöldfűszerekkel, kevés sóval és borssal.
  4. Tálald olajbogyó-karikákkal és néhány szem kapribogyóval!

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...