Dakos, a paradicsomos-„fetás” toast
|
2023.08.06.
Ha elkészítetted a mandulafetát (vagy esetleg marinált tofuból készítettél növényi fetát), akkor mindenképpen próbáld ki ezt a görög előételt is! Akár reggelire is kitűnő, laktató hedonista fogás! 😍
Ami az olaszoknál a bruschetta, az a görögöknél a dakos! Ez a könnyen elkészíthető előétel egy friss paradicsomokkal megpakolt kétszersült, amely hagyományosan fetával, az én esetemben mandulafetával vagy marinált tofu-fetával van megszórva. A mezét zöldfűszerek, olajbogyó és néhány kapribogyó teszi teljessé.
Hozzávalók
- néhány szelet teljes kiőrlésű rozskenyér
- 5-6 nagy érett paradicsom
- egy kevés mandulafeta vagy marinált tofu
- néhány szem kapribogyó
- friss vagy szárított kapor
- szárított oregánó
- só, bors
Elkészítés
- Pirítsd meg a rozskenyér-szeleteket.
- Vágd apróra a paradicsomokat, majd halmozd őket a kenyérszeletekre.
- Morzsold a vegán fetát a paradicsomos kenyér tetejére és szórd meg alaposan zöldfűszerekkel, kevés sóval és borssal.
- Tálald olajbogyó-karikákkal és néhány szem kapribogyóval!