Superfood eperkrémes torta

Sike Betti | 2025.04.27.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
18 cm-es tortaforma

Ez a sütés nélküli eperkrémes torta nálunk mindenkit levett a lábáról és igazán meglepődtek, mikor megtudták, mennyi tápláló alapanyagból áll! Az alapja többek között tartalmaz datolyát, fügét, nyers kakaót, kendermagot, míg a krémben nyers cékla, chia mag, mandulvaj és útifű maghéj is helyet kapott.

Hozzávalók

Alaphoz

  • 3 ek. kókuszreszelék
  • 3 ek. hántolt kendermag
  • 2 ek. kakaóbab töret őrölve - vagy helyette kakaópor
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • csipet
  • csipet citromhéj
  • fél bögre áztatott datolya
  • fél bögre áztatott aszalt füge
  • 2 ek. zabpehely

Krémhez

  • 1 bögre friss eper
  • 1/4 bögre nyers cékla
  • 1/3 bögre juharszirup
  • 4 szem datolya
  • 2 tk. vanília őrlemény
  • 1 ek. mandulavaj
  • 3 tk. chia mag
  • 2 és fél ek. útifű maghéj
  • fél citrom leve
  • 1/3 bögre sűrű kókusztej

Tetejére (opcionális)

  • eperszeletek
  • friss mentalevél

Elkészítés

  1. Aprítógépben őröld darabosra az alap hozzávalóit, majd nyomkodd egy sűtőpapírral bélelt tortaformába (én 18 cm-es formát használtam). Tedd a hűtőbe, míg elkészíted a krémet.
  2. Öntsd a krém hozzávalóit turmixgépbe és turmixold krémesre. Egyengesd az alapra, majd tedd hűtőbe a tortát néhány órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakát ott pihen.
  3. Díszítsd ízlés szerint eperrel, mentával.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...