
Superfood eperkrémes torta
|
2025.04.27.
Ez a sütés nélküli eperkrémes torta nálunk mindenkit levett a lábáról és igazán meglepődtek, mikor megtudták, mennyi tápláló alapanyagból áll! Az alapja többek között tartalmaz datolyát, fügét, nyers kakaót, kendermagot, míg a krémben nyers cékla, chia mag, mandulvaj és útifű maghéj is helyet kapott.
Hozzávalók
Alaphoz
- 3 ek. kókuszreszelék
- 3 ek. hántolt kendermag
- 2 ek. kakaóbab töret őrölve - vagy helyette kakaópor
- 1 tk. vanília őrlemény
- csipet só
- csipet citromhéj
- fél bögre áztatott datolya
- fél bögre áztatott aszalt füge
- 2 ek. zabpehely
Krémhez
- 1 bögre friss eper
- 1/4 bögre nyers cékla
- 1/3 bögre juharszirup
- 4 szem datolya
- 2 tk. vanília őrlemény
- 1 ek. mandulavaj
- 3 tk. chia mag
- 2 és fél ek. útifű maghéj
- fél citrom leve
- 1/3 bögre sűrű kókusztej
Tetejére (opcionális)
- eperszeletek
- friss mentalevél
Elkészítés
- Aprítógépben őröld darabosra az alap hozzávalóit, majd nyomkodd egy sűtőpapírral bélelt tortaformába (én 18 cm-es formát használtam). Tedd a hűtőbe, míg elkészíted a krémet.
- Öntsd a krém hozzávalóit turmixgépbe és turmixold krémesre. Egyengesd az alapra, majd tedd hűtőbe a tortát néhány órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakát ott pihen.
- Díszítsd ízlés szerint eperrel, mentával.