Céklás-kesudiós zablepény

Sike Betti | 2025. április 01.
Stopper ikon
45 perc
Teríték ikon
6 szelet

Hozzávalók

Alaphoz

  • másfél bögre zabpehelyliszt
  • 3 ek. útifűmaghéj
  • 1 ek. a kesukrémből
  • fél - 3/4 bögre víz

Kesukrémhez

  • fél bögre kesudió - fél órára forró vízbe áztatva
  • fél bögre víz
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. szárított snidling vagy medvehagyma

Céklához

  • 2 nagy cékla megsütve
  • 1-2 tk. balzsamecet
  • 1-2 tk. datolyakrém

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban gyúrd össze az alap hozzávalóit, majd pihentesd 10 percig.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsin - ha szükséges, további zabpehelyliszt hozzáadásával - nyújtsd vékony, téglalap alakú tésztává.
  3. 180 fokos sütőben süsd elő 15 perc alatt.
  4. Botmixerrel vagy turmixgépben krémesítsd a kesukrém hozzávalóit, majd kend el az elősütött alapon.
  5. Szeleteld fel a sült céklákat és löttyintsd meg őket egy pici balzsamecettel és datolyakrémmel. Jól keverd össze.
  6. Helyezd el őket a kesukrémes alapon.
  7. Told vissza a sütőbe a lepényt és süsd további 15-20 percig.
  8. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatod még egy kevés friss vagy szárított snidlinggel vagy medvehagymával.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...