
Céklás-kesukrémes szelet
|
2025.03.04.
Hozzávalók
Tésztához /EBBŐL 2 ADAG SZÜKSÉGES!/
- fél bögre aprított sült cékla
- fél bögre főtt csicseriborsó
- fél bögre datolya - 10 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1-2 tk. vanília őrlemény
- 1 kk. őrölt kardamom
Kesukrémhez
- 1 bögre natúr kesudió - 10 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
- 2 ek. datolyakrém
- 1-2 tk. vanília őrlemény
- 1/3 bögre növényi tej
Tetejére (opcionális)
- liofilizált málna
Elkészítés
- Öntsd aprítógépbe a tészta hozzávalóit és alaposan dolgozd össze.
- Nyomogasd sütőpapírral bélelt kenyérformába. Ha esetleg van két kenyérformád, akkor járj el így a második réteggel is és süsd őket egyszerre, ha csak egy van, akkor egymás után.
- 180 fokos sütőben kb. 15 percig süsd a tésztákat, majd várd meg, míg kihűlnek.
- Közben készítsd el a kesukrémet: botmixerrel krémesítsd a hozzávalókat, míg homogén krémet nem kapsz.
- Jöhet az összeállítás: az egyik tésztalapot terítsd egy sütőpapírral bélelt tálra, kend meg jó vastagon, egyenletesen a kesukrém felével, majd helyezd el rajta a második tésztalapot.
- A kesukrém másik felét oszlasd el a második tésztalap tetején úgy, hogy a sütemény oldalára is jusson belőle.
- Szórd meg a tetejét liofilizált málnával, vagy ízlés szerint friss gyümölcsökkel.
- Tedd hűtőbe néhány órára, majd óvatosan szeleteld fel.