Céklás-kesukrémes szelet

Sike Betti | 2025.03.04.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
1 kenyérforma

Hozzávalók

Tésztához /EBBŐL 2 ADAG SZÜKSÉGES!/

  • fél bögre aprított sült cékla
  • fél bögre főtt csicseriborsó
  • fél bögre datolya - 10 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1-2 tk. vanília őrlemény
  • 1 kk. őrölt kardamom

Kesukrémhez

  • 1 bögre natúr kesudió - 10 percre forró vízbe áztatva, majd lecsepegtetve
  • 2 ek. datolyakrém
  • 1-2 tk. vanília őrlemény
  • 1/3 bögre növényi tej

Tetejére (opcionális)

  • liofilizált málna

Elkészítés

  1. Öntsd aprítógépbe a tészta hozzávalóit és alaposan dolgozd össze.
  2. Nyomogasd sütőpapírral bélelt kenyérformába. Ha esetleg van két kenyérformád, akkor járj el így a második réteggel is és süsd őket egyszerre, ha csak egy van, akkor egymás után.
  3. 180 fokos sütőben kb. 15 percig süsd a tésztákat, majd várd meg, míg kihűlnek.
  4. Közben készítsd el a kesukrémet: botmixerrel krémesítsd a hozzávalókat, míg homogén krémet nem kapsz.
  5. Jöhet az összeállítás: az egyik tésztalapot terítsd egy sütőpapírral bélelt tálra, kend meg jó vastagon, egyenletesen a kesukrém felével, majd helyezd el rajta a második tésztalapot.
  6. A kesukrém másik felét oszlasd el a második tésztalap tetején úgy, hogy a sütemény oldalára is jusson belőle.
  7. Szórd meg a tetejét liofilizált málnával, vagy ízlés szerint friss gyümölcsökkel.
  8. Tedd hűtőbe néhány órára, majd óvatosan szeleteld fel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...