Bazsalikompesztó
|
2023.05.31.
Ha már az olasz ételeket mutatom be, nem hagyhatom ki egyik legnagyobb mániám, a zöld pesztókat! 💚
Nálunk minden héten készül, sokszor többféle pesztó is, egyrészt azért, mert imádjuk és sokféle ételt feldob, másrészt – amit nem győzök hangsúlyozni – mindenféle zöld leveles (rukkola, spenót, fodros kel, kelkáposzta, stb.) elrejthető benne, ami főleg a gyerekek zöldbevitele szempontjából nagyon szuper lehetőség! 😁💚
Tésztaszószként és kenyérfeltétként is nagyon finom, de használjuk mártogatósként, bulgurhoz/rizshez keverve, vagy fasírtok mellé is.
Hozzávalók
- 2 marék olajos mag - (én diót használok a legtöbbször)
- 1 nagy csokor bazsalikom - (de készítheted petrezselyemmel, vagy korianderrel is)
- 3-4 ek. sörélesztőpehely
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. citromlé
- zöld leveles - (még hozzáadhatsz bármilyen zöld levelet)
Elkészítés
- Egy aprítógépben egyszerűen aprítsd össze a hozzávalókat. Adj hozzá annyi vizet, hogy könnyen vigye az aprító.