Bazsalikompesztó

Sike Betti | 2023.05.31.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon
1 csatos üveg

Ha már az olasz ételeket mutatom be, nem hagyhatom ki egyik legnagyobb mániám, a zöld pesztókat! 💚

Nálunk minden héten készül, sokszor többféle pesztó is, egyrészt azért, mert imádjuk és sokféle ételt feldob, másrészt – amit nem győzök hangsúlyozni – mindenféle zöld leveles (rukkola, spenót, fodros kel, kelkáposzta, stb.) elrejthető benne, ami főleg a gyerekek zöldbevitele szempontjából nagyon szuper lehetőség! 😁💚

Tésztaszószként és kenyérfeltétként is nagyon finom, de használjuk mártogatósként, bulgurhoz/rizshez keverve, vagy fasírtok mellé is.

Hozzávalók

  • 2 marék olajos mag - (én diót használok a legtöbbször)
  • 1 nagy csokor bazsalikom - (de készítheted petrezselyemmel, vagy korianderrel is)
  • 3-4 ek. sörélesztőpehely
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. citromlé
  • zöld leveles - (még hozzáadhatsz bármilyen zöld levelet)

Elkészítés

  1. Egy aprítógépben egyszerűen aprítsd össze a hozzávalókat. Adj hozzá annyi vizet, hogy könnyen vigye az aprító.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...