Vegán tonhalfasírt édesburgonyapürével és kapros mártással

Sike Betti | 2025.02.08.
Stopper ikon
40 perc
Teríték ikon
4 fő

Ezekkel az algával ízesített csicserigolyókkal megalkottam a vegán tonhalfasírtot, amely szuper kombináció az édesburgonyapürével és a kapros-fokhagymás növényi joghurttal. Jó sok citromlével meglocsolva találtam!

A recept ízelítő az Őszi Receptgyűjteményből.

Hozzávalók

Tonhalízű csicserifasírthoz

  • 1 bögre főtt csicseriborsó
  • 1 nori lap
  • bors
  • 2 ek. szójaszósz/tamari - vagy esetleg miso paszta
  • másfél citrom leve
  • 1 tk. almaecet
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 1 ek. datolyakrém
  • 3 ek. natúr növényi joghurt
  • fél ek. vöröshagymapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. zabpehely
  • 5 ek. mandulaőrlemény
  • csipet fekete só

Édesburgonya püréhez

  • 3 db édesburgonya
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél bögre növényi tej
  • 2 ek. sörélesztőpehely

Kapros szószhoz

  • 1 bögre natúr növényi joghurt
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szárított kapor
  • 1 tk. datolyakrém
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés

  1. Tedd aprítógépbe a csicseri-tonhalfasírt összes hozzávalóját és jó alaposan dolgozd össze. Vizes kézzel gyúrj belőle gombócokat, majd 180 fokos sütőben süsd őket 15-20 percig.
  2. Sütés után is meglocsolhatod őket egy kevés citromlével.
  3. Az édesburgonyapüréhez darabold fel és süsd meg az édesburgonyákat, majd növényi tej, fokhagyma, sörélesztőpehely, só és bors hozzáadásával botmixerrel pürésítsd.
  4. Keverd össze a kapros növényi joghurt hozzávalóit.
  5. Tálald a csicseri-tonhalfasírtokat az édesburgonyapürével és a kapros mártogatóssal.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...