
Vegán tonhalfasírt édesburgonyapürével és kapros mártással
|
2025.02.08.
Ezekkel az algával ízesített csicserigolyókkal megalkottam a vegán tonhalfasírtot, amely szuper kombináció az édesburgonyapürével és a kapros-fokhagymás növényi joghurttal. Jó sok citromlével meglocsolva találtam!
A recept ízelítő az Őszi Receptgyűjteményből.
Hozzávalók
Tonhalízű csicserifasírthoz
- 1 bögre főtt csicseriborsó
- 1 nori lap
- bors
- 2 ek. szójaszósz/tamari - vagy esetleg miso paszta
- másfél citrom leve
- 1 tk. almaecet
- 2 tk. dijoni mustár
- 1 ek. datolyakrém
- 3 ek. natúr növényi joghurt
- fél ek. vöröshagymapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. zabpehely
- 5 ek. mandulaőrlemény
- csipet fekete só
Édesburgonya püréhez
- 3 db édesburgonya
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- fél bögre növényi tej
- 2 ek. sörélesztőpehely
Kapros szószhoz
- 1 bögre natúr növényi joghurt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szárított kapor
- 1 tk. datolyakrém
- 1 ek. citromlé
Elkészítés
- Tedd aprítógépbe a csicseri-tonhalfasírt összes hozzávalóját és jó alaposan dolgozd össze. Vizes kézzel gyúrj belőle gombócokat, majd 180 fokos sütőben süsd őket 15-20 percig.
- Sütés után is meglocsolhatod őket egy kevés citromlével.
- Az édesburgonyapüréhez darabold fel és süsd meg az édesburgonyákat, majd növényi tej, fokhagyma, sörélesztőpehely, só és bors hozzáadásával botmixerrel pürésítsd.
- Keverd össze a kapros növényi joghurt hozzávalóit.
- Tálald a csicseri-tonhalfasírtokat az édesburgonyapürével és a kapros mártogatóssal.