
Vegán chorizo
|
2023.05.16.
Ha már spanyol ételek, akkor nem léphetek tovább anélkül, hogy elkészíteném a chorizo növényi alapú változatát. 🤭 A recept nagyon egyszerű és olyan szuper, teljes értékű alapanyagok alkotják, mint a lencse, a bab és a dió. Na meg jó sok fűszer! 😍🧂🌶️
Hozzávalók
- 1 bögre dió
- 1 konzerv lencse
- fél konzerv vörösbab
- 1 ek. fokhagymapor
- 2-3 ek. füstölt pirospaprika
- 1/2 ek. őrölt kömény
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 1 kk. fahéj
- 1 ek. folyékony füstaroma
- 1 ek. bazsalikom
- 1 ek. kakukkfű
- 1 ek. petrezselyem
- 1 ek. oregánó
- 1 ek. majoranna
- 10 db datolya
- 3-4 ek. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítés
- Áztasd be a datolyákat forró vízbe, majd turmixold össze annyi áztatóvízzel, amennyi éppen ellepi.
- Aprítsd fel a vöröshagymát, majd egy pici vízen dinszteld meg.
- Tedd aprítógépbe a párold vöröshagymát, diót, babot, lencsét, datolyakrémet és aztan szép sorjában az összes hozzávalót.
- Aprítsd össze az alapanyagokat néhány másodpercig, de úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
- Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, öntsd bele a masszát és rövid ideig pirítsd át.
-
Várd meg, míg kihűl. Ebben a formájában használhatod is kenhető vegán kolbászkrémként.
- Ha kolbász formát szeretnél gyúrni, akkor adj még hozzá zsemlemorzsát, jól gyúrd össze, majd sütőpapír segítségével formálj belőle hosszabb hengereket. Tekerd be a sütőpapír végeit és így tedd hűtőbe.
-
Hagyd állni 1 órát, majd csomagold ki a sütőpapírból az elkészült vegán kolbászokat. Szeletelheted szendvicsre, morzsolhatod fokhagymás-növényi tejszínes tésztára, pakolhatod pizzára vagy melegszendvicsbe, vagy használhatod bármihez, amihez a hagyományos kolbászt is felhasználják.
Nagyon köszönöm a receptet. Azt szeretném megkérdezni, hogy a leírásban a 3. pontban bab van megemlítve, de a hozzávalóknál nincs. Ez elírás vagy kimaradt a hozzávalókból?
Köszönöm előre a választ!
Mariann
Kedves Mariann! Köszönöm, hogy jelezted, kimaradt a hozzávalókból fél konzerv vörösbab, javítottam. Simán lencséből is készíthető egyébként, de az eredeti receptnél még hozzádaráltam egy kevés vörösbabot is 🙂