Tofu-souvlaki

Sike Betti | 2023.08.06.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
4 fő

A souvlaki a görögöknél a rövid fa- vagy fémnyársra húzott sült falatkák elnevezése. Mivel a húst kiválóan helyettesíthetjük tofuval, így egy görögös marinádban megforgatott füstölt tofu nagyon jól hozza az eredeti étel ízét és kinézetét. Nem kell ám nyársra fűzni a tofukockákat – én csak az autentikus megjelenés érdekében tettem így utólag – ugyanis egyszerűen egy tepsiben is megsütheted őket.

Hozzávalók

  • 300 gramm füstölt tofu
  • 5 ek. szójaszósz
  • 1 ek. paradicsomszósz
  • 2 ek. datolyakrém
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • 1 ek. fokhagymapor
  • 1 tk. vöröshagymapor
  • 1 ek. oregánó
  • 1 ek. szárított koriander
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés

  1. Nyomkodd ki a tofuból a nedvességet, majd aprítsd kockákra.
  2. Keverd össze a marinád hozzávalóit egy tálban, majd forgasd bele a tofu-darabkákat. Ha van időd, akkor hagyd így pihenni a hűtőben 1-2 órát.
  3. Terítsd a marinált tofut sütőpapírral bélelt tepsire és 200 fokos sütőben süsd 15-20 percig, míg egy kicsit elkezd megpirulni. Mikor kivettem a sütőből, én még meglocsoltam még egy adag citromlével.
  4. Fogyaszd sült gombával, lilahagymával, sült krumplival és friss zöldségekkel.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...