Tapenád

Sike Betti | 2023.05.26.
Stopper ikon
10 perc
Teríték ikon
3 fő

Egy igazi kis inyencség Olaszországból, amely olajbogyóból, kapribogyóból és aszalt paradicsomból készül. Nálunk az egész család imádja az olajbogyót (leginkább Lili 🤭), úgyhogy pillanatok alatt elfogyott ez a különleges kence.

Mi teljes kiőrlésű krékerre kenegettük, de eheted pirítóssal, bagettel, vagy akár friss zöldségeket is mártogathatsz bele. 😊🥕🥒🌶️

Hozzávalók

  • 1 üveg magozott olajbogyó - bármilyen fajta
  • 1 ek. kapribogyó
  • 6-7 db aszalt paradicsom
  • 1 ek. szárított kakukkfű
  • bors
  • 1-2 ek. víz

Elkészítés

  1. Egy szűrő segítségével mosd át jól az olajbogyókat, kapribogyókat és az aszalt paradicsomokat, hogy az olajtól és sótartalma egy részétől megszabadulj.
  2. Tegyél aprítógépbe minden hozzávalót és dolgozd össze őket. Tálalhatod is. 😍

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...