Tapenád
|
2023.05.26.
Egy igazi kis inyencség Olaszországból, amely olajbogyóból, kapribogyóból és aszalt paradicsomból készül. Nálunk az egész család imádja az olajbogyót (leginkább Lili 🤭), úgyhogy pillanatok alatt elfogyott ez a különleges kence.
Mi teljes kiőrlésű krékerre kenegettük, de eheted pirítóssal, bagettel, vagy akár friss zöldségeket is mártogathatsz bele. 😊🥕🥒🌶️
Hozzávalók
- 1 üveg magozott olajbogyó - bármilyen fajta
- 1 ek. kapribogyó
- 6-7 db aszalt paradicsom
- 1 ek. szárított kakukkfű
- bors
- 1-2 ek. víz
Elkészítés
- Egy szűrő segítségével mosd át jól az olajbogyókat, kapribogyókat és az aszalt paradicsomokat, hogy az olajtól és sótartalma egy részétől megszabadulj.
- Tegyél aprítógépbe minden hozzávalót és dolgozd össze őket. Tálalhatod is. 😍