
Málnás kosárka
|
2025.04.28.
Ez a málnás kosárka egy nagyon könnyed és rendkívül mutatós növényi joghurtos-gyümölcsös édesség, amelynél a sütési idő csupán 10 perc! Málna helyett használhatsz szedret, epret vagy áfonyát is.
Hozzávalók
Alaphoz
- fél bögre őrölt zabpehely
- fél bögre őrölt mandula
- 1 kk. vanília őrlemény
- 1/4 bögre növényi tej
- 1 nagy banán
- 2 szem datolya
- 1 ek. mandulavaj
- 2 tk. céklapor - elhagyható, csak a színe miatt
Krémhez
- fél bögre friss málna
- 5 szem datolya
- 1 kk. vanília őrlemény
- 1/4 bögre natúr növényi joghurt
- 1 ek. őrölt mandula
- 1 ek. citromlé
Tetejére (opcionális)
- friss és/vagy liofilizált málna
- mentalevél
- hántolt kendermag
Elkészítés
- Aprítógépben dolgozd össze az alap hozzávalóit.
- Púpos evőkanálnyi adagokat oszlass szét a masszából kb. 8 db muffin formában.
- 180 fokos sütőben süsd 10 percig, majd várd meg, míg teljesen kihűlnek és fordítsd ki őket a formából.
- Botmixerrel vagy aprítógéppel krémesítsd a málnás-joghurtos krém hozzávalóit és kanalazd őket a megsült zabos kosárkák közepébe.
- Helyezz a tetejükre friss málnát és díszítsd őket friss mentalevéllel és hántolt kendermag szórással.
- Fogyasztás előtt tedd 1 órára hűtőbe a kosárkákat.