Málnás kosárka

Sike Betti | 2025.04.28.
Stopper ikon
30 perc
Teríték ikon
8 kosárka

Ez a málnás kosárka egy nagyon könnyed és rendkívül mutatós növényi joghurtos-gyümölcsös édesség, amelynél a sütési idő csupán 10 perc! Málna helyett használhatsz szedret, epret vagy áfonyát is.

Hozzávalók

Alaphoz

  • fél bögre őrölt zabpehely
  • fél bögre őrölt mandula
  • 1 kk. vanília őrlemény
  • 1/4 bögre növényi tej
  • 1 nagy banán
  • 2 szem datolya
  • 1 ek. mandulavaj
  • 2 tk. céklapor - elhagyható, csak a színe miatt

Krémhez

  • fél bögre friss málna
  • 5 szem datolya
  • 1 kk. vanília őrlemény
  • 1/4 bögre natúr növényi joghurt
  • 1 ek. őrölt mandula
  • 1 ek. citromlé

Tetejére (opcionális)

  • friss és/vagy liofilizált málna
  • mentalevél
  • hántolt kendermag

Elkészítés

  1. Aprítógépben dolgozd össze az alap hozzávalóit.
  2. Púpos evőkanálnyi adagokat oszlass szét a masszából kb. 8 db muffin formában.
  3. 180 fokos sütőben süsd 10 percig, majd várd meg, míg teljesen kihűlnek és fordítsd ki őket a formából.
  4. Botmixerrel vagy aprítógéppel krémesítsd a málnás-joghurtos krém hozzávalóit és kanalazd őket a megsült zabos kosárkák közepébe.
  5. Helyezz a tetejükre friss málnát és díszítsd őket friss mentalevéllel és hántolt kendermag szórással.
  6. Fogyasztás előtt tedd 1 órára hűtőbe a kosárkákat.

Hogy tetszett ez a recept?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy pillanat...